Novi Sad
26.05.2012.
17:02 > 14:33
Doktorka Bojana Bokorov sa Instituta za onkologiju Vojvodine (IOV) dobila je otkaz na mesto docenta na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, iako je doktorki Bokorov Agencija za borbu protiv korupcije dodelila status uzbunjivača, koji podrazumeva da u roku od dve godine, dok se ne ispitaju tvrdnje o navodnoj korupciji na koju je ukazivala, ne sme da dobije otkaz.
  • Damir

    02.04.2013 23:08
    Moj Komentar
    Telo komentara
  • Damir

    02.04.2013 22:48
    Moj Komentar
    Telo komentara
  • Anonimus - 23:36 • 27.05.2012.

    28.05.2012 08:30
    I za svo to vreme
    I tih devedesetih su preletaci doletali u ondasnje jato i pravili preokret. Ti isti preletaci (i/ili njihovi potomci) se i danas sele od "pobednika" do "pobednika". Prvo su preleteli u SPS i JUL. Pa onda u DSS, pa iz DSS-a u nove demokratske snage koje su nam zaprzile corbicu. I tako od jata do jata, za bolje sutra i napredak napacene nam Zemljice. Perje se menja, trava raste, a karavani prolaze.
  • bogoljub

    27.05.2012 22:12
    otkaz
    Zali se doktorko, Canku i Pajticu
  • 27.05.2012 21:36
    Draga moja gospodo, korupcije u pravosudju su pocele DEVEDESTIH godina prosloga veka

    licno znam osobu koja u tim davnim godinama je bila prognana sa svog radnog mesta sudskim putem, jer politicki nije bila podobna
    odnosno NIJE SE bavila politikom, niti je bila ni u jednoj tadasnjoj VLADAJUCOJ stranci

    sadasnja korupcija u svim budjetskim ustanovama je samo posledica devedesetih godina
    a ovi sadasnji su samo usavrsili sistem korumpiranja
    i to zajednickim snagama,

    jer kod nas nema vladajuce stranke i opoziciono vladajucie stranke ili stranaka


    nas narod kaze
    SVI P...JU U ISTU TIKVU
  • Tamara

    27.05.2012 16:51
    Sta je cudno?
    Sta je tu cudno,kad znamo da je cela drzava korumpirana.Sudstvo je u dosluhu sa vlascu,tuzilastvo ne radi svoj posao zato sto cuva dobro placeno mesto,a zbog korumpiranosti i cinjenice da se poslednjih 20 godina u Srbiji po klinikama i institutima zaposljavaju samo necija deca i clanovi nekih stranaka, bez obzira na znanje,prosek itd.,zdravstvo je na 34 od 34 mesta po kvalitetu usluge u Evropu.Jos ako na sve to, na propuste i ukazete,onda ode glava,jer odavno ovde nije bitan pacijent,nego punjenje dzepova i sujeta.A da li ce biti bolje?Kao neko zaposlen u pomenutom zdravstvu,jako sumnjam.
  • Milena

    27.05.2012 14:25
    Sramota
    Pa dokle ce Novosadjane da brukaju u Institutima za Onkologiju i Kardiovaskularne bolesti. Na prvom se nasiljem bore protiv korupcije, a na drugom strajkuju sestre koje su rasporedjene kao spremacice. Javnost mora i treba da kaze svoj sud pa ne moze saka korumpranih rukovodilaca da nam se smeje u oci. Napred Bojana samo hrabro!Nece jos dugo!!!!
  • Milica

    27.05.2012 13:22
    gubitak NAUCNOG ZVANJA
    Ja se zaista izvinjavam, i strasno mi je da zena koja ukazuje na korupciju podleze nepravdi u Institutu koji bi trebao da bude olicenje Srbije, ali moram da razjasnim, ona je na medicinskom dobila "otkaz" tj. ostala bez NAUCNOG zvanja jer prosto nije objavljivala radove. Tu se naravno poteze pitanje da li to znaci da ce i svi ostali koji ne objavljuju naucne radove (A tamo ih je gomila) takođe da ostanu bez zvanja tj. dobiju "otkaz"

    ali sta god je potrebno da nase zdravstvo napokon krene da se razvija
  • Novosadjanin

    27.05.2012 12:49
    Gde je doktorka bila do sada...?
    Mislim, da smo svi mi koji smo imali bilo kakvog kontakta sa Institutom u Sr.Kamenici jednoglasno protiv bilo koje vrste korupcije, ali korupciju ne čini jedan lekar, kao što gospodja Bokorov želi da predstavi. Da li se mi sada borimo za dr.Bokorov koja ne spada u savesne i baš prijatne lekar, što je opšte poznato. Kako to da je ona bila i asistent na fakultetu i zaposlena u Institutu... pa se sada pred kraj profesionalne karijere pobunila, znači, pobunila se kada je nju ili njenu sujetu neko, možda, povredio.. Gde je bila do sada dok je primala dve plate. Manite se ljudi dr Bokorov i njen lični problem sa jednim doktorom, već pamet u glavu pa prijavite korupciju onda kada vam traže, a ne da dajemo podršku doktorki o kojoj najmanje znamo!
  • gole

    27.05.2012 11:20
    Eto jos jednog razloga zbog cega je trebalo glasati za dosadasnje.Navika je gadna stvar,a solidarnost nula.To smo i zasluzili.
  • Mima

    27.05.2012 11:11
    A što se, ljudi, ne bismo okupili (u Kamenici na primer) da iskažemo podršku čak ne samoj doktorki već korupciji i sl.? A oni će već shvatiti...

    Medicinski fakultet u Novom Sadu je takođe, pojma nemate koliko, leglo svakojake pokvarenosti! Nepotizam (proistekla iz enormno opsežne i zamršene porodične povezanosti), bahatost, a s druge strane i nemarenje, osećaj svemoći itd.
  • neko sa strane

    27.05.2012 10:36
    samo jedna rec sramota sramota sramota
  • 27.05.2012 08:51
    Banana država
    i onda se čude što smo na poslednjem mestu po kvalitetu usluga u zdravstvu, a na prvom mestu po korupciji
  • DjoplinKarenjinaDjenis

    27.05.2012 07:38
    Sramota
    Verujem da bi zbog ovakvih stvari gradjani zemalja Zapadne Evrope izasli na ulicu i pruzili joj podrsku, a time i sebi. Kod nas na zalost te svesti jos nema i onda ce ovo pitanje biti aktuelno dva dana i pasti u zaborav. Sve ce se nastaviti po starom, a korupcija ce nas na kraju unistiti.
  • 27.05.2012 07:16

    Ovde je najbolje biti mediokritet.
    Stradala je žena. I ona nije problem. Svaka čast za hrabrost.
    Problme su svi drugi koji ćute i gledaju svoje interese. U državi gde zdravstvo funkcioniše kao kod nas ne može se ni očekivati da neko sebi izmakne stolicu.
    Rade u državnoj ustanovi i tamo naplaćuju usluge ili pacijente šalju tamo gde rade privatno.
    Ali najveći problem je nestručnost. Ima i dobrih lekara i poštenih ljudi, ali oni su u manjini, nažalost.
  • sudija

    27.05.2012 00:18
    oduvek je bilo tako
    Za sve sto je lose i kriminalno u zdravstvu krivac je ministar i njegovi pomocnici i zamjenici. Platu primaju a nista ne rade. To je gola istina u svim ministarstvima.
  • lara kroft

    26.05.2012 21:32
    objasnjenje za "rano otkrivanje"
    Ako vam izabrani lekar ili izabrani ginekolog nije objasnio, ultrazvuk dojki i mamografija dojki se mogu uraditi u domu zdravlja na limanu, ni slucajno se ne ceka godinu dana, potreban je samo uput izabranog ginekologa za taj preventivni pregled, postoje dobne grupe za koje je bolji ultrazvuk, odnosno mamografija. Nije blisko vezano za temu, ali mozda ce pomoci onima koji to ne znaju.
  • R2D2

    26.05.2012 21:06
    Realnost korupcije je svuda vidljiva
    Iskrena podrska doktorki da istraje!
  • ms

    26.05.2012 20:46
    Rano otkrivanje!?!?-"Dođite sledeće godine!"
    Probajte da zakažete mamografiju ili ultrazvuk u Kamenici, kad vam doktor kaže da treba odmah to da uradite. Pre ćete umreti od bolesti nego što ćete doći na red, ali zato odmah nude da može u "dopunskom radu", naravno za keš, po podne. I svugde može pregled u dopunuskom radu za keš, i na ORL, i kod zubara, i u Kamenici.

    Pa zašto plaćamo zdravstveno osiguranje????

    Kakvo je to onda rano otkrivanje karcinoma i prevencija????
  • 26.05.2012 20:31
    Maltretirali je na radu - tražili da radi. Nju mrzelo, pa radije digla dževu. Kraj priče.
  • 26.05.2012 20:16
    kad ovo ne izazove skup, solidarisanje, pobunu...sta hoce? mi smo zasluzili sto imamo jer smo stoka sitnog zuba koja jede govna i suti
  • novosadjanin

    26.05.2012 19:45
    Da li je to doktorka..?
    Da li je to doktorka o kojoj je pisalo u novinama da je pogrešne dojke označila za zračenje, i protiv koje je zbog toga vodjen nek postupak na Radiologiji?
  • anonimus

    26.05.2012 19:37
    Koliko vidim nije ostala bez posla!
    Na stotine hiljada gradjana je dobilo otkaz i prepušteni su sami sebi da se snalaze, a pošto nisu po obrazovanju doktori onda se za njih i ne zna. Gospodju Bokorov, koliko vidim i dalje je zaposlena na Insitutu u Sr. kamenici, iako sa njom mnogi pacijenti nisu bili zadovoljni, što je na Odeljenju za radiologiju opšte poznato, a u vezi sa njenim radom imamo i lično iskustvo kada je naša tetka ležala na Radiologiji, a iskustvo je ružno!

  • 26.05.2012 19:36
    manje ili veće
    Možda će neko reći da smo na izborima (opet) birali manje zlo i možda je u pravu... Ali da je zlo, zlo je!
    Glasao za Stankovića, j..o me on!
  • Slusalac

    26.05.2012 19:31
    Lazu te duso lazu.
    Odlazeci ministar zdravlja je ista sramota za zdravstvo kao i njegov predhodnik, a setimo se sta je sve gospodin Stankovic obecao kada je imenovan na funkciju. Sta nas cudi znajuci na ciji je predlog dosao do ministarske funkcije.
  • Jovan

    26.05.2012 19:29
    vredi li?
    @NO PASARAN!
    ono o čemu sam pisao u svom prethodnom postu nalazi se još od aprila 2008. u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, pa već polako počinjem da se pitam ima li uopšte i njihovo postojanje neku svrhu.
  • NO PASARAN!

    26.05.2012 18:42
    Demokrate i koaliciona bagra se svete dok još mogu onima koji su ukazivali na njihovu oholost i bahatost. Nadam se da će ovu hrabru ženu zaposliti neka privatna klinika dok se zdravstvo ne pročisti od ološa. Sada bi trebala da se obrati EU institucijama i tuži sve redom.

  • Mitar

    26.05.2012 18:34
    O ovome će se govoriti danas,sutra i eventualno u ponedeljak,a onda će stvar "da legne" i vrhuška (politička i institutska-to su isti ljudi)nastaviti da ugodno živi na nesreći ljudi,a niko im ništa ne sme jer ih štite članske karte stranaka i deoba plena sa pojedincima.
  • Jovan

    26.05.2012 18:20
    mnogo pre Vas
    Varate se gospođo Bojana,bilo je takvih primera u našem pravosuđu na pretek,a jedan od njih je i moj slučaj, verovatno i prvi od kada je postpetooktobarska kamarila preuzela vlast.Radni spor mi je trajao od 2001. do 2008.godine, a takve "resavske škole" u odlukama koliko hoćete! Pokušao sam, u samom početku tog klasičnog progona protiv mene, da se obratim sredstvima javnog informisanja, ali naišao sam na neprobojan zid.Razlog svemu je taj što sam se tada usprotivio postavljanju radikalskog kadra na odgovornu državnu funkciju.
  • 26.05.2012 18:11
    Somalija
    Strasno, a satro nam se svi politicari predstavljaju kao veliki borci protiv korupcije. Bruka! Koja smo na rang listi ono bese medju najkorumpiranijim drzavama na svetu?
  • lalailala

    26.05.2012 17:47
    dzaba je
    Nema to ko da cuje !!!!!!
  • B

    26.05.2012 17:46
    Korupcija se uči na fakultetu
    Korupcija je u ovoj zemlji toliko uzela maha da onaj ko se protiv nje bori liči na Don Kihota.
    Medcinski fakulteti su rasadnici korupcije, studenti se još tokom školovanja uče kako i koliko treba uzimati od pacijenata, koje su specijalizacije najunosnije, itd.
    Posebno je strašno što su u ovom slučaju žrtve bili oboleli od raka koje svaki dan zakašnjenja može koštati života, a lekari su indiferentni, osim na pare i veze. Znam to, jer su mi majka i jedan dobar prijatelj "lečeni" u toj umiraonici koju zovu IOV, pa pušteni kući da umru.
    Kad je moj školski drug izabrao da specijalizira kožne bolesti, svi su mu se smejali, jer se tu ne mogu uzeti pare.
  • 26.05.2012 17:39
    ivan
    Dr Bojana Borkov je u pravu sve što je izjavila,a to vam se zove politička korupcija u svim institucijama a pogotovo u pravosuđu.Dr Bojana Borkov želim vam puno sreće u životu i radu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna